Sabtu, 27 Disember 2008

Pendedahan Jenayah Ahmad Zahid Hamidi II: Gambaran Insiden Dari Laporan Polis

Bersambung dari Bhg 1

Insiden Pemukulan Amir Bazli (Muka 4-5)

Amir Bazli Abdullah mengalami kecacatan kekal di muka. Beliau telah dipukul pada 16/01/06 dengan teruk sehingga keadaan fizikal mukanya mengalami kecacatan kekal.

Lapuran polis bertarikh 20/12/2006 telah dibuat dan salinan adalah seperti berikut:


[Sedutan bagi bahagian pengaduan di atas tertulis seperti berikut:]

PADA 18/01/2006 JAM LEBIH KURANG 2200 HRS, SEMASA SAYA SEDANG MENGISI PETROL UNTUK KERETA SAYA NOMBOR PENDAFTARAN CBT 27 JENIS MAZDA FIGHTER WARNA SILVER DI STESYEN PETRONAS DI LUAR UNITEN, SAYA TELAH DISURUH OLEH (1) LELAKI MELAYU BERNAMA HALIM UNTUK MASUK KE DALAM KERETA SAYA DAN TELAH MEMBERITAHU SAYA BAHAWA “BOSS” DIA HENDAK BERJUMPA DENGAN SAYA. SAYA DISURUH MENUTUP HANDPHONE SAYA DAN MEMANDU KERETA TERSEBUT DAN MENGIKUT ARAHAN DIA. SEORANG LAGI LELAKI MELAYU YANG SAYA TIDAK DIKENALI JUGA BERADA DI DALAM KERETA SAYA. KERETA SAYA JUGA DIIKUTI OLEH SEBUAH KERETA BERWARNA KUNING DENGAN BEBERAPA ORANG YANG BERADA DI DALAM KERETA TERSEBUT.

SAYA BERASA TAKUT KERANA SAYA DIUGUT AKAN DICEDERAKAN KALAU TIDAK MENGIKUT ARAHAN HALIM. SAYA TELAH DIBAWA KE SEBUAH KELAB REKREASI DI COUNTRY HEIGHTS, KAJANG. SETELAH SAMPAI DI SANA SAYA DIBAWA KELUAR DARI KERETA TERSEBUT DAN SEBUAH KERETA TELAH SAMPAI. DARI KERETA ITU TELAH KELUAR DATUK AHMAD ZAHID HAMIDI (DI WAKTU ITU BELIAU ADALAH TIMBALAN MENTERI PELANCONGAN DAN KINI BELIAU ADALAH TIMBALAN MENTERI PENERANGAN) BERSAMA MENANTUNYA, HISHAM DAN ANAKNYA YANG DIKENALI SEBAGAI KK. …

[Sedutan bagi bahagian pengaduan di atas tertulis seperti berikut:]

… MENUMBUK SAYA PADA BAHAGIAN MUKA SAYA DAN AKIBATNYA TULANG PADA BAHAGIAN HIDUNG SAYA TELAH PATAH DAN MATA SEBELAH KIRI TELAH BENGKAK SEHINGGA TIDAK BOLEH DIBUKA. SAYA BERDARAH DENGAN BANYAK SEMASA SAYA MELINDUNG MUKA SAYA DENGAN TANGAN SAYA. SECARA TIBA-TIBA MEREKA TELAH MEMUKUL SAYA DENGAN TERUK OLEH SEMUA ORANG TERMASUK DATUK AHMAD ZAHID.

SAYA TELAH DITARIK KE SEBUAH BANGKU DAN TELAH DIPEGANG OLEH (2) ORANG KUNCU DATUK DAN DATUK MEMARAHI SAYA DAN MEMUKUL SAYA TANPA BELAS KASIHAN. SEORANG LELAKI YANG BERNAMA HANS (KUNCU DATUK) TELAH MENGUGUT SAYA BAHAWA DIA AKAN MEMOTONG KEDUA-DUA TANGAN SAYA DAN DIA JUGA TELAH MEMUKUL SAYA PADA BAHAGIAN MUKA. SAYA TELAH DIPUKUL OLEH SUATU OBJEK KERAS DENGAN GANAS SEHINGGA TULANG TENGKORAK KEPALA SAYA PATAH. SAYA TIDAK DAPAT MELIHAT SIAPA YANG BERBUAT DEMIKIAN TETAPI SAYA MENGESYAKI DIA ADALAH HISHAM, MENANTU DATUK AHMAD ZAHID.

KK JUGA TELAH MEMUKUL SAYA DENGAN MENGGUNAKAN SEBUAH BATU YANG AGAK BESAR DAN MEMULASKAN BATU TERSEBUT PADA BAHAGIAN MUKA SAYA DAN DIA JUGA TELAH MENENDANG SAYA PADA BAHAGIAN TULANG RUSUK SEHINGGA BENGKAK. MENANTUNYA BERNAMA HISHAM JUGA TELAH MEMUKUL SAYA DAN BERKATA “AKU DAH INGATKAN KAU. AKU SANGGUP BERMANDIKAN DARAH. ENGKAU TAK KENAL AKU, SIAPA AKU DAN BAPA AKU DEKAT KLANG (MERUJUK KEPADA ALLAHYARHAM DATO ZAKARIA DEROS) . SEKARANG ENGKAU LIHATLAH SENDIRI APA YANG TERJADI”.

SELEPAS ITU, DATUK AHMAD ZAHID TELAH BERKATA “AMBIL GUNI. MASUKKAN DIA DALAM GUNI.” SELEPAS ITU, ISTERI DATUK AHMAD ZAHID, IAITU DATIN HAMIDAH TELAH DATANG DAN MENENANGKAN SITUASI DI SANA. ANAK DATUK AHMAD ZAHID, IAITU NURULHIDAYAH TELAH TIBA DAN APABILA DIA MELIHAT KEADAAN SAYA DAN DIA TERUS MENANGIS. MELIHAT INI, DATUK AHMAD ZAHID TELAH MENAMPAR NURULHIDAYAH DI HADAPAN MATA SAYA.

SELEPAS ITU, SAYA TELAH DIBAWA KE PERKARANGAN RUMAH DATUK AHMAD ZAHID DI MANA SAYA DIPUKUL LAGI OLEH DATUK AHMAD ZAHID, KK, MENANTUNYA, HISHAM SERTA ORANG-ORANG LAIN YANG ADA DI SANA. DATUK AHMAD ZAHID BERKATA “AWAK AKAN DITANAM.”. SETELAH BEBERAPA JAM SAYA BERADA DI SITU SAYA DISURUH BALIK LEBIH KURANG 0200 HRS (PAGI) IAITU PADA 17/01/2006. SAYA JUGA TELAH DIUGUT SUPAYA TIDAK MEMBERITAHU KEPADA SESIAPA MENGENAI INSIDEN INI. SAYA TELAH MEMANDU KERETA SAYA SEMULA DENGAN SENDIRI KE PUSAT RAWATAN ISLAM, BANGI.

SAYA TIDAK MELAPURKAN INSIDEN INI SEBELUM INI KERANA AMAT TAKUT. SAYA MASIH BIMBANG AKAN KESELAMATAN SAYA DAN SELURUH AHLI KELUARGA SAYA. SEKIAN LAPURAN SAYA.
[Laporan ini ditandatangan oleh Pengadu dan pegawai polis Penerima Repot dari Balai Polis … (tidak jelas) H.S. Lee, Jalan Stadium, Kuala Lumpur.]

Bersambung ke Bhg 3.

9 ulasan:

bungaraya berkata...

Tak ada kerja lain kah.
Mungkin yang dipukul itu layak mendapat pukulan sedemikian.
Kadang kalau kita terlalu kurang ajar, inilah balasan yang kita kena terima. Jangan melihat jahatnya pada orang lain saja.
Datu Zahid adalah seoarang yang berakhlak mulia, dan tidak mungkin melakukan perkara tersebut tanpa alasan yang munasabah. Yang kena pukul tu mungkin terlalu kurang ajar.

Pemuda Pelapis berkata...

Salam saudara,

Ini bukan dua (2) dunia tapi sebenarnya 2 karakter berbeza. Jika beginilah caranya tingkahlaku Zahid Hamidi maka beliau adalah syaitan yang bertopengkan manusia. Kini berselindung pula sebagai Menteri yang menjaga Hal Ehwal Agama Islam di JPM.

Makhluk asing bernama Zahid Hamidi ini memang bijak melakonkan pelbagai watak dan mahir bersandiwara tapi sepandai-pandai tupai melompat akhirnya pasti ke tanah juga. Hanya tunggu dan lihat.

Kebenaran pasti akan terserlah jua suatu hari nanti dan penzalim pasti tetap akan terhukum jua. Sesungguhnya Allah SWT itu tidak kejam bahkan Maha Adil.

PEMUDA PELAPIS
www.pemuda-pelapis.blogspot.com

Keadilan untuk Amir Bazli berkata...

Bungaraya

Undang2 apa seseorang itu perlu dibelasah beramai2 begitu gaya.

Adakah undang2, baik syariah atau sivil, membenarkan seseorang itu menghukum tanpa proses undang-undang?

Adakah anda kenal benar hati budi Zahid Hamidi hingga anda akui dia beraklhlak mulia dan tidak mungkjin melakukan perkara sedemikian?

Apa pula perihal mangsanya? Diketepikan kerana anda berkenan dengan luaran Zahid Hamidi?

Itulah Dua Dunia Zahid Hamidi. Satu yang nampak baik dan peramah dan kononnya disukai ramai.

Satu lagi dunianya yang penuh tidak amanah, ganas, dan bermuka2.

Tanpa Nama berkata...

Bungaraya: Mungkin yang dipukul itu layak mendapat pukulan sedemikian.

Amir Bazli: Undang2 apa seseorang itu perlu dibelasah beramai2 begitu gaya.

Soalan: Mengapa di pukul?
Jawapan: Kerana menyintai anak Datuk.
Ha.ha..macam cerita Hindustan.Kalau dah tau orang tak suka, kenapa teruskan...Tak pa tetap terus pasal hero Hindustan memang kalah dulu...tapi sedehnya tewas.Lama kemudian baru nak bukak cerita, buat buku, konon untuk keadilan..
INGAT setiap kejadian mesti ada sebabnya, jika kita sendiri penyebabnya eloklah terima sahaja..dan jadikan sebagai teladan.Tak kan AKU SAJA YANG BETUL!

Keadilan untuk Amir Bazli berkata...

Tanpa Nama 2008 Disember 29 02:04

Memang begitulah cara jawab mengejek. Tak hairan timbul hujah2 kebudak2an dari komentar yang nak letak nama samaran pun takut.

Inilah standard minda dan intelek Zahid Hamidi dan "gengster" dalam payrollnya.

Adakah ini satu kisah Hindustan mengenai cinta tak berbalas atau forbidden love dengan dgn anak kepala gangster?

Tak mengapa hujah2 ini akan terjawab dengan terdedahnya bukti2 dan dokumen2.

Namun yang perlu disedari, adakah betul cara pengadilannya sedemikian?

Kalau Zahid betul tak bersalah, kenapa dia takut hingga ugut jangan repot polis, minta polis henti siasat, takut nak mulakan bicara, nak tahan ahabar terbit berita, nak bayar duit pampasan, dan lain2?

Dah memang padan muka Amir Bazli. Biarlah kalau tidak bersalah.

Tanpa Nama berkata...

03/01/2009

Conrad Mojuntin dihukum penjara lapan bulan

KOTA KINABALU 2 Jan. - Mahkamah Tinggi di sini hari ini menjatuhkan hukuman penjara lapan bulan dan denda RM2,000 ke atas bekas bekas Menteri Belia dan Sukan Sabah, Datuk Conrad Mojuntin setelah disabitkan dengan dua kesalahan.

Bagi kesalahan pertama, Conrad dihukum penjara enam bulan mengikut Seksyen 506 Kanun Keseksaan kerana melakukan ugutan jenayah dengan mengancam hendak mencederakan pemilik SJD Cafe & Sport, Doughty Disimon, 32, pada kira-kira pukul 3.30 pagi 23 Oktober 2005 di luar kafe berkenaan di Pekan Donggongon, Penampang.

Conrad didenda RM2,000 atau penjara dua bulan bagi kesalahan kedua di bawah seksyen yang sama yang didakwa dilakukan bersama-sama anak saudaranya, David Majuntin, 45, kerana menyebabkan kecederaan terhadap Chee He Fatt, 47, pada kira-kira pukul 4 pagi 23 Oktober 2005 di belakang Public Bank, Pekan Donggongon, Penampang.

Bagaimanapun, Hakim Datuk Abdul Rahman Sebli membenarkan dia membuat rayuan dan sementara menunggu proses itu, Conrad dibebaskan dengan ikat jamin RM5,000 dengan dua penjamin.

Conrad diwakili peguam bela, Zahir Shah manakala pendakwaan dikendalikan oleh Peguam Kanan Persekutuan, Salim Soib.

Tinta Hitam berkata...

Nampak gaya gangster gangster kemungkinan besar adalah mcm ahli ahli PEKIDA je

Tanpa Nama berkata...

ELO KAWAN JANGAN MAIN-MAIN TUDUH SEBARANGAN...KALAU KES JENAYAH SEMUA TUDUH PEKIDA. PEKIDA TU..PERTUBUHAN KEBAJIKAN DAN DAKWAH ISLAMIAH - KITA BERJUANG UNTUK MENCEGAH MUNGKAR TEGAKKAN KEADILAN..AMIR BAZLI PATUT KENA BELASAH SB DIA TAHU ANAK DATO ZAHID TU BINI SI HISHAM ZAKARIA- BUAT APA NAK GANGGU? DAH TU DIBERI WARNING TAK SADAR DIRI...KONON INGAT HENSEM SGT. JELAS SEKALI DIA SANGGUP GUNA ILMU SIAM PUJA AGAR HIDAYAH CINTA SEPARUH MATI DGN DIA...KALU LAH ENGKORANG PUNYA ISTERI DI BUAT BEGITU APA PERASAAN ENGKORANG?KAMI TAU AMIR BAZLI GUNA SIAM TUMPAT UTK PUJA NURHIDAYAH-DAH TU SIAP BERI MKAN DAN MINYAK DAGU LAGI...SUDAHLAH KEJAHTAN KAMU TU ORANG DAH TAU..!!ALLAH PUN TAK AKAN LINDUNGI KAMU LAGI DI COURT NANTI...

Tanpa Nama berkata...

polis tak boleh pakai, report kat askar la.